توت فرنگي كاماروسا بسيار شيرين و درشت با رنگ قرمز ملايم است و يكي از محبوبترين ارقام براي كشت در گلخانه و فضاي باز است. كاماروسا روزكوتاه است و ميوههايي سفت و قرمز را به وجود ميآورد و تا حدودي خودگردهافشان است ولي براي داشتن ميوههاي بهتر در گلخانه بايد از زنبور استفاده كرد و همچنين در فضاي باز بهطور معمولي گردهافشاني انجام ميشود. توت فرنگي رقم كاماروسا مخروطي كشيده است و داراي عطروطعم خوبي است و بازارپسندي بالايي دارد. نامهاي ديگر توت فرنگي كه شايد نشنيده باشيم: چيلك، چليك يا چيالك جنگلي، چَلَم و شالكَه.
كاشت
بهطوركلي بذر توت فرنگي كاماروسا از طريق پاجوش، رانر (رونده) و تقسيم ريشه تكثير ميشود و كاشت بذر توت بخصوص براي كاشت تجاري مناسب نيست و تنها براي يادگيري و آموزش، كارهاي تحقيقاتي، كاشت خانگي و… از كاشت بذر بهره ميبرند. كاشت بذر توت فرنگي كاماروسا كمي مشكل بوده و به مبتديان توصيه نميشود ولي ميتوانيد براي شروع در بستههاي كوچك تهيه نموده و شروع به كاشت توت نماييد. معمولاً بذرها بدون رفع نياز سرمايي نيز جوانه ميزنند ولي سرما دادن به بذر قبل از كاشت باعث بالا رفتن درصد جوانهزني و موفقيت خواهد شد. توت فرنگي نياز سرمايي كوتاهي دارد. ابتدا بذر توت فرنگي را به مدت ۱۰ تا ۲۰ روز در يخچال قرار ميدهيم. بذرها را با همان بستهبندي ميتوانيد داخل يخچال قرار دهيد يا اينكه آنها را درون ظرف دربدار شفاف كه با پيت ماس پر شده است بكاريد و سپس درون يخچال بگذاريد.
گلداني مناسب براي كاشت توت فرنگي در نظر ميگيريم و با خاكي سبك آن را پر ميكنيم. براي كاشت بذر توت فرنگي بهتر است از پيت ماس بهتنهايي يا از تركيب زير استفاده نماييد: كوكوپيت ۳۰ درصد + پيت ماس ۵۰ درصد + ۱۰ درصد ورمي كمپوست + ۱۰ درصد پرليت دانهريز. خاك را در ليوان يكبار مصرف يا ظرفهاي درب دار شفاف يا سيني نشاء بريزيد و خوب آبياري كنيد. سپس بذرها را روي خاك قرار دهيد و روي آن را كمي پيت ماس بريزيد تا بذرها مخفي شود ولي زير خاك نرود سپس با اسپري (افشانه) آب را بر روي خاك بريزيد. كف ظرف كاشت بايد براي خروج اضافي آب و عبور هوا سوراخ بهاندازه كافي داشته باشد. اكنون بر روي بستر كاشت مشماي پلاستيكي يا سلفون قرار دهيد تا رطوبت خاك بالا رود. اين كار به جوانهزني و شكستن پوسته بذر كمك ميكند.
تا قبل از جوانهزني نبايد اجازه دهيد خاك خشك شود، آبياري بيشازحد هم باعث مرگ و خفگي جوانه ميشود. گلدان را بايد در جايي پرنور و به دور از نور مستقيم آفتاب قرار دهيد تا جوانه بزند. هنگاميكه گياه داراي سه برگ شد ميتوانيد اقدام به جابجايي آن به گلداني بزرگتر كنيد. بعد از گل دادن گياه توت فرنگي اولين كار حذف گلهاي اوليه است اين كار باعث ميشود تا گياه ريشه قويتري را به وجود بياورد. معمولاً ۳ تا ۴ ماه بعد از كاشت بذر باردهي بوتهها شروع ميشود. البته اكثراً گياه توت فرنگي در سال اول ميوه توليد نميكند. بعد از آماده شدن نشاءها آنها را به باغچه يا گلدان بزرگتر يا... منتقل كنيد. براي كاشت در فضاي باز آفتابگيرترين نقطه از باغ را انتخاب كنيد. ميتوانيد از مالچ پاشي پاي بوتههاي گياه توت فرنگي براي كنترل رطوبت و گياهان هرز بهره ببريد (ميتوان از كاه استفاده كرد)
اين ميوه امروزه اغلب بهصورت هيدروپونيك (آبكشت) كشت ميشود. ازآنجاكه در اين نوع كشت اغلب شرايط محيط قابلكنترل است، نتيجه مطلوبتر است و ميزان عملكرد بهصورت چشمگيري افزايش خواهد داشت. البته تنشهاي موجود در طبيعت خود باعث افزايش طعم و بوي آن ميشوند كه با سيستم آبكشت اين عطروطعم كاهش مييابد.
خواص
خواص توت فرنگي يكي آن كه حاوي مقادير زيادي آنتياكسيدان، ويتامين و مواد مغذي است. توت فرنگي خطر ابتلا به بيماريهاي قلبي عروقي، سكته مغزي، سرطان، فشارخون، يبوست و ديابت را كاهش ميدهد. همچنين توت فرنگي به دليل اينكه حاوي اسيدفوليك است، براي زنان باردار توصيه ميشود. يكدانه توت فرنگي ۱۰۰ گرمي شامل تقريباً ۳۳ كيلوكالري انرژي، منبع عالي از ويتامين ث، منبع خوبي از منگنز است و ميزان كمي از ويتامينهاي ديگر و مواد معدني موردنياز در رژيم غذايي را فراهم ميكند.
توت فرنگي به دليل دارا بودن فيتو كميكال، اثرات مثبت بسياري بر روي مغز ميگذارد و ميتواند اثرات نامطلوب پيري بر مغز را كاهش دهد. توتفرنگي ميوهاي نسبتاً جديد است كه تا ۲۵۰–۳۰۰ سال قبل به اين شكل امروزي وجود نداشت و بيشتر موارد استفاده دارويي داشته است. در قرن چهاردهم در فرانسه توتفرنگيهاي وحشي از جنگل به زمين زراعتي منتقل شد و از آن بهعنوان يك گياه اهلي استفاده گرديد. در جنگلهاي شمال ايران توت فرنگي وحشي بهطور فراوان يافت ميشود. به نظر ميرسد كه اولين رقم اصلاحشده در زمان صدارت اتابك اعظم از فرانسه به ايران آمد و به نام اتابكي خوانده شد.
براي خريد بذر توت و ساير درختان مثمر به فروشگاه بذر ظرافت مراجعه فرماييد.
همچنين از راههاي زير نيز ميتوانيد محصولات ما را ملاحظه و خريد نماييد:
۱- مراجعه به صفحه اينستاگرامي به آدرس:
https://www.instagram.com/zerafat.shop
۲- مراجعه به كانال تلگرامي به آدرس:
۳- تماس با شماره موبايل: ۰۹۱۳۵۵۵۵۸۳۳
- سه شنبه ۱۰ تیر ۹۹ | ۲۱:۱۸
- ۲۰ بازديد
- ۰ نظر